Chokladris med hallon

den

Receptet är från Svt.se

  • 5½ dl lättmjölk
  • 2 msk kakaopulver
  • 30 g socker
  • 65 g arborio ris – risottoris3
  • 3 msk mandlar
  • ½ tsk vaniljpulver
  • 60 g färska hallon

Gör så här

1. Värm mjölken, kakaopulvret och sockret i en kastrull på låg värme och rör tills sockret har lösts upp.

2. Tillsätt riset och rör om kort med en träsked. Låt koka upp och sänk omedelbart värmen till så lågt som möjligt. Koka i 30–35 minuter. Rör om då och då.

3. Lägg mandlarna i en liten stekpanna och rosta i 2 minuter på medelhög värme, skaka om då och då.

4. När riset ser tjockt och krämig ut och riskornen är mjuka, rör ner vanilj och hallon. Ta bort från värmen och låt vila i 1 minut.

5. Skeda riset i två cappuccinokoppar och strössla över de rostade mandlarna. Servera omedelbart.