Ugnsbakad rödspätta med ärtor

den

Ingredienser

  • 800 g rödspättafilé
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1/2 fiskbuljongtärning
  • 1/2 ask dill (à 20 g)
  • salt och peppar
  • 4 port ris
  • 1/2 ask små ärter (à 250 g)
  • 1/2 isbergssallad

Gör så här

  1. Tina fisken
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Låt fisken rinna av ordentligt på hushållspapper.
  4. Blanda grädde, majsstärkelse och smulad buljongtärning i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt koka försiktigt några minuter. Hacka dillen och vänd ner.
  5. Vik spättafiléerna på hälften och lägg dem omlott i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Häll gräddsåsen över fisken.
  6. Sätt in formen mitt i ugnen ca 20 minuter.
  7. Koka ärterna i saltat vatten ca 2 minuter.
  8. Servera fisken med ärtor och sallad.