Ingredienser
- 800 g rödspättafilé
- 2 dl vispgrädde
- 1 msk majsstärkelse
- 1/2 fiskbuljongtärning
- 1/2 ask dill (à 20 g)
- salt och peppar
- 4 port ris
- 1/2 ask små ärter (à 250 g)
- 1/2 isbergssallad
Gör så här
- Tina fisken
- Sätt ugnen på 225°C.
- Låt fisken rinna av ordentligt på hushållspapper.
- Blanda grädde, majsstärkelse och smulad buljongtärning i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt koka försiktigt några minuter. Hacka dillen och vänd ner.
- Vik spättafiléerna på hälften och lägg dem omlott i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Häll gräddsåsen över fisken.
- Sätt in formen mitt i ugnen ca 20 minuter.
- Koka ärterna i saltat vatten ca 2 minuter.
-
Servera fisken med ärtor och sallad.