Köttbullar i tomatsås med bröd

Receptet är från Svt.se

  • 500 g blandfärs
  • 2 msk karamelliserad lök, Gino använder chutney, men det går bra att göra själv
  • 1 knapp dl olivolja till stekning
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 knippa(or) basilika
  • 600 gkrossade tomater
  •  salt
  •  Varmt bröd till servering

Gör så här

1. Blanda köttfärs, fläskfärs och karamelliserad lök i en skål. Massera samman blandningen med händerna.

2. Ta en matsked av blandningen och rulla försiktigt till en boll, som en golfboll. Lägg åt sidan och upprepa med resten av blandningen.

3. Häll olivolja i en stor stekpanna och stek köttbullarna i 8 minuter.

4. Tillsätt salt, chiliflakes, krossade tomater och basilika.

5. Låt puttra på låg värme i 25 minuter.

6. Servera med ett gott bröd som används för att suga upp tomatsåsen.

Karamelliserad lök

1. Skiva 2 gula lökar och stek  i 1 msk smör på hög värme tills löken fått färg.

2. Dra ner värmen och stek löken försiktigt tills den mjuknar.

3. Tillsätt 3 tsk socker eller sirap och lite vatten.

4. Låt vätskan och sockret koka in i löken.