Middag, Vegetariskt Grönsaksplättar Inlagt av admin den september 21, 2017september 21, 2017 Grönsaksplättar ca 12 st 200 g rotselleri 100 g zucchini 100 g morötter 65 g finhackad mangold eller spenat 1 dl finhackad persilja 1 dl finriven parmesanost 2 ägg 2 msk majsstärkelse 1/2 tsk salt 1/2 tsk peppar smör (till stekning) Myntayoghurt 2 dl turkisk yoghurt (10 %) 1/2 dl finhackad mynta 1/2 tsk salt 1 krm peppar Gör så här Yoghurt: Blanda alla ingredienser till myntayoghurten. Krydda med salt och peppar. Plättar: Skala rotselleri och morötter. Riv rotselleri, morötter och zucchini grovt på ett rivjärn. Krama ut vätskan. Blanda rivet med persilja, parmesan, ägg, majsstärkelse, salt och peppar till smet. Stek plättar i smör, några minuter per sida, tills de är gyllene. Servera med myntayoghurten.