Grönsaksplättar

Grönsaksplättar ca 12 st

  • 200 g rotselleri
  • 100 g zucchini
  • 100 g morötter
  • 65 g finhackad mangold eller spenat
  • 1 dl finhackad persilja
  • 1 dl finriven parmesanost
  • 2 ägg
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk peppar
  • smör (till stekning)

Myntayoghurt

  • 2 dl turkisk yoghurt (10 %)
  • 1/2 dl finhackad mynta
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Gör så här
  1. Yoghurt: Blanda alla ingredienser till myntayoghurten. Krydda med salt och peppar.
  2. Plättar: Skala rotselleri och morötter. Riv rotselleri, morötter och zucchini grovt på ett rivjärn. Krama ut vätskan.
  3. Blanda rivet med persilja, parmesan, ägg, majsstärkelse, salt och peppar till smet.
  4. Stek plättar i smör, några minuter per sida, tills de är gyllene. Servera med myntayoghurten.