Mungböneplättar

den
  • http---recept-nu.s3.amazonaws.com-images-vegetarisk-tallrik-med-mungbonplattar-het-aubergine-och-chutney1 dl  mungdal, blötlagd i minst 8 timmar
  • 1 dl  vatten
  • 2 msk  mild naturell yoghurt
  • 150 g  fetaost
  • 0,5 tsk  gurkmeja
  • 1 krm  bakpulver
  • 2 tsk fryst persilja
  •  salt
  •  olja till stekning

ÄRTFYLLNING

  • 1 dl  frysta gröna ärter
  •  salt

Gör så här

  1. Tvätta bönorna tills vattnet är klart. Sila bort vattnet.
  2. Häll bönorna i en matberedare, tillsätt lite vatten i taget, och kör tills du får en len och tjock smet.
  3. Häll över i en bunke, tillsätt yoghurt, salt, gurkmeja, persilja och bakpulver.
  4. Smula i fetaosten och blanda allt väl.
  5. Koka upp det frysta ärtorna, häll av vattnet och mosa dem.
  6. Hetta upp lite olja i en stekpanna, skeda ner mungblandningen i oljan till fyra lika stora plättar, platta till och toppa dem med lite ärtfyllning.
  7. Häll lite olja omkring plättarna och stek båda sido på medelstark värme tills gyllenbruna. Serveras varma.