Abu Shukris hummus

Receptet är taget från svt.se recept

Ingredienser

  • 500 g kikärtor
  • 2 tsk bikarbonat
  • 3 dl tahini
  • 1 tsk salt
  • 3 st citroner, saften från dem
  • 3 dl vatten från kokningen
  • 2 klyfta(or) vitlök
  • 1 dl färsk bladpersilja, hackas
  • 3 st grön chili
  • 1 nypa(or) paprikapulver

Gör så här

1. Blötlägg kikärtorna kvällen innan i varmt vatten. Tillsätt 1 tsk bikarbonat på dem. Låt dem stå i kylen över natten.

2. Skölj kikärtorna och koka upp dem i vatten på låg värme i ca 1 timme. Tillsätt 1 tsk bikarbonat i det kokande vattnet. Tillsätt vatten om det behövs, låt det aldrig koka torrt.

3. Skala och pressa vitlök och mixa tillsammans med tahini, chili, salt och citronsaft. Späd ut den fasta blandningen med vatten från kikärtskokningen, lite i taget.

4. Tillsätt kikärtorna och mixa ett par minuter tills röran är len och krämig i sin konsistens. Smaka av och salta eller tillsätt mer citronsaft om så önskas.