Rostbiff med ugnsrostade tomater

Fixa rostbiff själv istället för att köpa färdig i charken. Mycket godare! Kan dessutom användas i sallad.

Tid: 1½ timme

30399_154451För 4 personer

  • 1,5 kg rostbiff
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk mortlad svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl belugalinser eller gröna linser
  • 250 g steklökar
  • 500 g cocktailtomater
  • 6 vitlöksklyftor
  • 20 basilikablad
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 3 dl vatten
  • 0,5 tsk salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150°. Salta och peppra steken.
  2. Hetta upp en stekpanna med olja. Stek köttet tills det har fin stekyta runt om.
  3. Lägg köttet i en ugnssäker form eller en liten långpanna. Lägg linser, lökar, tomater, vitlöksklyftor och basilika runt om. Ringla över olja, vinäger och vatten. Täck formen tätt med aluminiumfolie (viktigt!).
  4. Stek i ugnen ca 1,5 timme. Använd gärna en stektermometer i köttet, det är perfekt rosa vid 56°.

TIPS: Använd den färdiga rostbiffen i en god sallad.