Fixa rostbiff själv istället för att köpa färdig i charken. Mycket godare! Kan dessutom användas i sallad.
Tid: 1½ timme
- 1,5 kg rostbiff
- 1 msk flingsalt
- 1 tsk mortlad svartpeppar
- 1 msk olivolja
- 3 dl belugalinser eller gröna linser
- 250 g steklökar
- 500 g cocktailtomater
- 6 vitlöksklyftor
- 20 basilikablad
- 0,5 dl olivolja
- 2 msk balsamvinäger
- 3 dl vatten
- 0,5 tsk salt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150°. Salta och peppra steken.
- Hetta upp en stekpanna med olja. Stek köttet tills det har fin stekyta runt om.
- Lägg köttet i en ugnssäker form eller en liten långpanna. Lägg linser, lökar, tomater, vitlöksklyftor och basilika runt om. Ringla över olja, vinäger och vatten. Täck formen tätt med aluminiumfolie (viktigt!).
- Stek i ugnen ca 1,5 timme. Använd gärna en stektermometer i köttet, det är perfekt rosa vid 56°.
TIPS: Använd den färdiga rostbiffen i en god sallad.