Pannbröd

den
  • 50 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1-2 nävar havregryn
  • 12,5 g jäst
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 0,25 tsk hjorthornssalt
  • ca 9 dl vetemjöl
gör så här
  1. Smält smöret och häll på mjölken. Smula ner jästen i en degblandare och häll på degvätskan. Häll i havregrynen. Rör ner salt, honung och hjorthornssalt. Häll i mjölet, men ta det försiktigt på slutet så att inte degen blir för hård.
  2. Arbeta ihop degen tills den släpper bunken och låt den sedan vila i 20 minuter. Dela degen i 16 bitar och rulla små bullar.
  3. Kavla ut dem tunt. Hetta upp en gjutjärnsstekpanna (utan fett) och grädda bröden i ca 1-2 minuter på varje sida. Låt svalna på galler.