Ingefärsglaserade kycklingklubbor

Ingredienser

Kokta kycklingben

  • 1 kg kycklingben [ca 8 ben]
  • 0,5 morot
  • 1 gul lök, i bitar
  • 2 l vatten
  • 2 kvistar rosmarin
  • 2 msk ättiksprit

Glaze

  • 2 msk ingefära
  • 1 apelsin, zesten (1 msk)
  • 0,5 dl japansk soja
  • 1 dl ljus sirap
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 1 msk sesamolja

Servering

  • 1 dl sesamfrön
  • 1 stjälkselleri (bladen)

Gör så här

  1. Tvätta moroten väl, dela morot och lök i grova bitar och lägg i vattnet. Lägg i rosmarinkvistar och häll I ättika. Ge vattnet ett uppkok.
  2. Lägg i kycklingbenen och koka dessa till en innertemperatur på 70 grader. Lyft upp med benen och låt dem svalna.
  3. Glasering
    Riv ingefära och apelsinskal, lägg i en kastrull tillsammans med soja och sirap.
  4. Hacka vitlök och addera till kastrullen tillsamman med sesamolja. Koka samman glazen.
  5. Pensla kycklingbenen med glazen och strössla rikligt med sesamfrön över.
  6. Tillaga kycklingen i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter.
  7. Servera på ett fat med bladen från en stjälkselleri och eventuellt lite apelsinzest.

(Ernst recept)