Ingredienser
- 3 dl vispgrädde
- 3 dl strösocker
- 1 dl ljus sirap
- 25 g smör
- 1 msk lakritspulver
- 100 g vit choklad
- 1 dl turkisk peppar, krossad
Gör så här
- Klä en form, ca 15×15 cm, med bakplåtspapper. Häll grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och koka kraftigt utan lock tills smeten har en temperatur på 120–125°. Det tar 30-60 min beroende på kastrullens storlek.
- Rör i smöret och lakritspulvret tills allt smält och har en jämn färg. Häll smeten i formen och låt stelna i kylen.
- Skär eller klipp kolan i 20–30 bitar och doppa ena sidan i smält vit choklad. Strö över lite krossad turkisk peppar och låt stelna i kylen. Slå ev in varje bit i smörpapper. Förvara kolorna i kylen.