Lakritskola med vit chokladtopping

den

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 25 g smör
  • 1 msk lakritspulver
  • 100 g vit choklad
  • 1 dl turkisk peppar, krossad

Gör så här

  1. Klä en form, ca 15×15 cm, med bakplåtspapper. Häll grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och koka kraftigt utan lock tills smeten har en temperatur på 120–125°. Det tar 30-60 min beroende på kastrullens storlek.
  2. Rör i smöret och lakritspulvret tills allt smält och har en jämn färg. Häll smeten i formen och låt stelna i kylen.
  3. Skär eller klipp kolan i 20–30 bitar och doppa ena sidan i smält vit choklad. Strö över lite krossad turkisk peppar och låt stelna i kylen. Slå ev in varje bit i smörpapper. Förvara kolorna i kylen.