Varm rostbiffsallad

En matig sallad med rostbiff blir en fin lunch

Tid: ca 35 min

893124767För 4 personer

  • 12 skivor rostbiff
  • 300 g morötter
  • 300 g palsternacka
  • 300 g rotselleri
  • 1 rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk timjan, eventuellet
  • 1 dl hackade oliver
  • 1 dl basilika
  • 0,5 dl kapris
  • 0,5 dl olivolja
  • 70 g spenat
  • 400 g delade cocktailtomater

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°
  2. Skala och klyfta rotfrukter och rödlök. Lägg på en plåt och ringla över olja. Salta och strö ev över timjan. Rosta i mitten av ugnen ca 25 min.

Salsa

  1. Blanda oliver, basilika, kapris och olivolja till en salsa.
  2. Vänd runt spenat och tomater med de varma rotfrukterna. Häll upp på ett serveringsfat. Toppa med skivor av rostbiff och klicka på salsan. Strö ev över flingsalt.