En matig sallad med rostbiff blir en fin lunch
Tid: ca 35 min
- 12 skivor rostbiff
- 300 g morötter
- 300 g palsternacka
- 300 g rotselleri
- 1 rödlök
- 2 msk olivolja
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk timjan, eventuellet
- 1 dl hackade oliver
- 1 dl basilika
- 0,5 dl kapris
- 0,5 dl olivolja
- 70 g spenat
- 400 g delade cocktailtomater
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°
- Skala och klyfta rotfrukter och rödlök. Lägg på en plåt och ringla över olja. Salta och strö ev över timjan. Rosta i mitten av ugnen ca 25 min.
Salsa
- Blanda oliver, basilika, kapris och olivolja till en salsa.
- Vänd runt spenat och tomater med de varma rotfrukterna. Häll upp på ett serveringsfat. Toppa med skivor av rostbiff och klicka på salsan. Strö ev över flingsalt.