Rabarberkompott med vaniljyoghurt

den

Skapa underbar sommarkänsla med rabarberkompott! Krossa kardemummakärnorna själv med en mortel, det ger en hemtrevlig känsla och sprider ljuvlig doft

Tid: 25 min

20906_75246För 4-6 personer

  • 1,5 liter färsk eller fryst rabarber
  • 2,5 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk kardemummafrö krossade i mortel
  • 0,5 vaniljstång eller 1 tsk vaniljpulver
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk flytande honung
  • 2 smulade biscotti eller andra kakor

Gör så här

  1. Skala rabarbern om den är grov. Skär i bitar och lägg i en kastrull tillsammans med socker, vatten och kardemumma. Låt koka på ganska svag värme tills sockret och vattnet kokat in i rabarbern.
  2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda fröna (eller pulvret) med yoghurten.
  3. Fördela yoghurten i glas eller små skålar. Ringla lite honung på yoghurten, häll kompott över och avsluta med kaksmul och eventuellt lite mer kardemumma.