Apelsinkyckling ”allt-i-ett”

den

Tid: ca 55 min, Ugn: 200 grader

4 portioner

apelsinkyckling-allt-i-en-form-721480-litenIngredienser

  • 600 g sötpotatis
  • 1 röd chilifrukt
  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 aubergine (à ca 300 g)
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk färskpressad apelsinjuice
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 2 krm salt
  • 1 tsk finrivet apelsinskal

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär sötpotatisen i cm-tjocka skivor. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  3. Lägg sötpotatis på en plåt. Lägg kycklinglåren ovanpå. Picka några hål i auberginen och lägg på plåten.
  4. Blanda olivolja med apelsinjuice, chili, timjan, salt och peppar.
  5. Häll dressingen över kycklingen och grönsakerna och blanda runt. Ställ in i mitten av ugnen ca 40 minuter, tills kycklingen är färdig.
  6. Dela och gröp ur auberginen. Mixa med crème fraiche och spiskummin. Krydda med salt och apelsinskal.
  7. Servera såsen till kycklingen.