Kyckling med wokade grönsaker

den

Ett underbart och snabblagat recept på kyckling med wokade grönsaker inspirerat från det asiatiska köket. Du gör nudelwoken av bland annat äggnudlar, broccoli, kyckling, paprika, ingefära, sweet chilisås och jordnötter. Mums!

682456-Kyckling_med_wokade_gr-nsaker-kyckling_wokgFör 4 personer

  • 250 g äggnudlar
  • 500 g fryst broccoli
  • 400 g fryst kycklingfilé
  • 2 rödlökar
  • 2 paprikor
  • 6 cm ingefära
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk sweet chilisås
  • 4/5 dl japansk soja
  • 1 dl hackade, saltade jordnötter
  • (1/2 kruka hackad koriander)

Gör så här

  1. Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.
  2. Tina fryst broccoli. Tina fryst kycklingfilé och skär i bitar.
  3. Skala, halvera och strimla rödlökar. Dela, kärna ur och skär paprikor i 1-2 cm stora bitar. Skala ingefära och skär den i mycket tunna strimlor.
  4. Woka/stek kycklingen i rapsolja under omrörning ca 5 minuter. Lyft ut kycklingen. Fortsätt att woka/steka broccoli, lök och paprika 3-5 minuter. Blanda i kycklingen och ingefärsstrimlorna och fräs ca 1 minut.
  5. Blanda sweet chilisås med japansk soja. Häll över och blanda runt.
  6. Strö över hackade salta jordnötter (och hackad koriander). Servera med äggnudlarna.