Pannbiff med lök, äpple och champinjoner

den

Härliga pannbiffar med en god blandning av fräst lök, äpplen och färska champinjoner. Servera pannbiffarna med nykokt potatis, äpple, lök och champinjonblandningen och rårörda lingon. En mättande och god middag.

510284-Pannbiff_med_-pple-_l-k_och_champinjoner-paFör 4 personer

  • ca 1 3/4 dl mjölk
  • 2 – 2 1/2 msk ströbröd eller rivebröd
  • 3 gula lökar
  • 600 g blandfärs
  • salt och peppar
  • 2 äpplen
  • 300 – 350 g champinjoner
  • 2 msk margarin till stekning

Till servering

  • nykokt potatis
  • ev rårörda lingon

Gör så här

  1. Blanda mjölk och ströbröd. Låt svälla i 5-10 minuter.
  2. Skala och grovriv hälften av lökarna. Rör ner färsen och löken i ströbrödsblandningen. Salta och peppra.
  3. Skala och skiva återstående lök. Skala, dela och skiva äpplena. Ansa och skär champinjonerna i kvartar. Stek lök, äpple och svamp var för sig tills löken och äpplet mjuknar och svampen får färg. Lägg samman. Salta, peppra och varmhåll.
  4. Forma 8 pannbiffar (för 4 port), och stek dem i en plastbelagd panna, 3-4 minuter per sida. Servera med nykokt potatis, äpple-, lök- och champinjonblandningen samt rårörda lingon om så önskas.