Jordgubbar med citronkräm och maränger

den

En efterrätt som slår högt för både barn och vuxna. Du kommer garanterat att få dela med dig av receptet efter att ha bjudit på denna läckra, enkla dessert. Passar såväl på barnkalaset som på tjejmiddagen eller midsommarfesten. Eller varför inte en vanlig lördagskväll till helgmyset.

Tid: 20 min

jordgubbar med citronkräm10-12 portioner

  • 6 dl vispgrädde
  • 2 liter vaniljglass
  • 150 g maränger
  • 2 liter skivade färska jordgubbar
  • 50 g rostade mandelspån

Citronkräm:

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 msk rivet citronskal
  • 1 dl pressad citronsaft
  • 100 g rumsvarmt smör

Gör så här

  1. Blanda ägg, socker, citronskal och citronsaft i en kastrull. Värm på medelvärme under omrörning cirka 4 minuter, tills blandningen tjocknar och första bubblan syns.
  2. Lyft kastrullen från värmen och vispa ner smöret, lite i taget. Låt krämen kallna.
  3. Vispa grädden. Varva glass, grädde, citronkräm, maränger och jordgubbar i en stor skål. Strö över mandelspån och servera direkt.

Tips

Brassa gärna på med lite extra jordgubbar och maränger bara för den goda sakens skull

Recept från Coop