Amerikanska pannkakor är tjocka plättar som tillagas på mindre än en halvtimme. Pudra pannkakorna med florsocker och toppa med kolakräm, kanelkeso eller något annat smarrigt. Det går också fint att slänga i lite bär i smeten för att variera smaken.
Ca 15 st
Ingredienser
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 msk socker
- 1 krm salt
- 2 1/2 dl mjölk (3%)
- 2 msk smält smör
- 1 ägg
- smör till stekning
- florsocker att pudra över
Gör så här
- Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa först ner mjölken, sedan smöret och sist ägget. Vispa till en slät smet.
- Pensla en plättlagg eller en stekpanna med lite smör och klicka ut ca 1 msk smet per pannkaka.
- Grädda ca 1 1/2 minut, tills det börjar bli lite bubblor på ytan. Vänd och grädda ytterligare ca 1 1/2 minut. Pudra de nygräddade pannkakorna med florsocker och servera med dadelsirap (eller lönnsirap), färska bär och/eller Raw Agave choklad (från Renée Voltaire)
Gör mer klimaträtt
Byt mjölk till havredryck. Detta leder till en fjärdedels minskning av klimatpåverkan från maträtten.