Ett utsökt recept på kanelgranola att avnjuta till frukost eller mellanmål. Du gör müslin av bland annat havregryn, kokos, solrosfrön, kanel, äpple, russin och linfrön. Underbart gott till yoghurt eller fil!
Tid: ca 25 min
- 4 dl havregryn
- 1 dl riven kokos
- 1/2 dl solrosfrön (naturella)
- 1 dl honung
- 1 msk malen kanel
- 1 msk varmt vatten
- 1/2 dl torkade, klippta bitar av äpple
- 1/2 dl russin gärna hälften gula
- 1/2 dl pumpakärnor (naturella)
- 1/2 dl linfrön
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°C.
- Blanda havregryn, kokos och solrosfrön i en bunke.
- Rör honung, kanel och vatten i en skål. Ringla detta över havregrynsblandningen och blanda väl.
- Fördela blandningen på ett bakplåtspapper på en plåt. Tillaga mitt i ugnen i 15-20 minuter. Ta ut plåten och rör om efter halva tiden. Låt svalna.
- Blanda ner äppelbitar, russin, pumpakärnor och linfrön. Förvara i en burk med tättslutande lock. Serveras gärna tillsammans med Blåbärsyoghurt med citron