Krusbärssylt

den

12191749_10153618271306071_340481696814045470_nKRUSBÄRSSYLT

TILL CA 1 LITER FÄRDIG SYLT

1 liter krusbär
1 citron
2 dl vatten
1 tsk mortlade kardemummakärnor
5 dl syltsocker

1 | Snoppa och skölj krusbären. Skär hälften av krusbären i halvor och häll både hela och halva krusbär i en kastrull. Riv citronskalet. Pressa citronen.

2 | Koka upp krusbär, vatten, 1 msk rivet citronskal och 1 msk citronsaft och låt sjuda försiktigt 10 minuter. Rör försiktigt och mosa inte sönder krusbären.

3 | Tillsätt kardemumma och syltsocker. Sjud försiktigt 5 minuter. Häll snabbt upp sylten i rengjorda och varma glasburkar.

4 | Paraffinera sylten så håller den bättre. Förslut burkarna direkt. Förvara svalt och mörkt.