Ärtig chokladmousse

den

Släng inte spadet från kikärter eller bönor på burk! Använd det till
 en spännande chokladmousse och låt gästerna gissa den hemliga ingrediensen. Ärt- eller bönspadet blir fluffigt när man vispar det, och är därmed ett suveränt alternativ till äggvita. 

 4-6
  • artig-chokladmousse-719516-storvätskan från 1 förpackning kikärter eller bönor (à ca 1 1/2-2 dl)
  • 100 g smält mörk choklad
  • honung eller agavesirap
  • blåbär

Gör så här

  1. Vispa vätskan från kikärterna eller bönorna med en elvisp till ett vitt skum.
  2. Rör ner skumet, lite i taget, i smält mörk choklad. Söta ev. med honung eller agavesirap.
  3. Fördela smeten i 4-6 små glas. Låt stelna i kylen minst 1 timme. Toppa med bär!