Vegogryta med keso och gremolata

den
  • http---recept-nu.s3.amazonaws.com-images-vegogryta-med-keso-och-gremolata1 st  gul lök
  • 2 st  gula paprikor
  • 1 st  squash
  • 40 g  smör
  • 1 burk  kikärtor
  • 1 burk  hela tomater
  • 1 krm  svartpeppar
  • 1 tärning  grönsaksbuljong
  • 1 tsk  timjan
  • 250 g  keso naturell
  • 1 st  citron
  • 1 st  pressad vitlöksklyfta
  • 0,5 dl  hackad persilja

TILL SERVERING

  •  kokt potatis

GÖR SÅ HÄR

  1. Riv av skalet på halva citronen och lägg det i en skål. Lägg i keson, pressa vitlöken och tillsätt den och vänd ner den hackade persiljan. Låt stå i kylen ett tag.
  2. Skala och grovhacka löken. Kärna ur paprikan och skär den i bitar tillsammans med squashen. Fräs alla grönsaker i smör en gryta.
  3. Skölj kikärtorna i ett durkslag och låt rinna av. Rör ner kikärtorna och tomaterna med sitt spad.
  4. Krydda med peppar, smula i buljongtärningen och tillsätt timjan. Låt allt koka ihop cirka 10 minuter.
  5. Servera med en klick gremolataröra och kokt potatis.