Tårtbotten:
- 225 g smör
- 3 ägg
- 4,5 dl socker
- 2 tsk vaniljsocker
- 5 msk kakao
- 3,5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 dl kallt vatten
Fyllning:
- 1,5 dl vispgrädde
- 1 tsk florsocker
- 200 g färskost
- 250 g färska björnbär eller andra bär
Citronfyllning:
- 2 dl lemon curd
Dekoration:
- 2 dl vispgrädde
- 250 g färska björnbär eller andra bär
- 1 msk citronmeliss, gärna på kvist
- 1 tsk florsocker
Gör så här
- Smörj en form med löstagbar kant.
- Smält smöret.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Blanda mjölet med bakpulvret, vaniljsocker och kakao. Rör ner mjölblandningen i äggvispet och tillsätt smör och vatten.
- Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 50 min. Låt kakan kallna och skär den i tre bottnar.
Bärfyllning:
- Vispa grädde och florsocker till fast konsistens.
- Mosa färskost och bär med en gaffel. Vänd ihop blandningen med grädden.
- Bred bärkrämen över den undre tårtbotten.
- Lägg på en botten till och bred ut citronkrämen.
- Lägg på den sista bottnen och täck hela tårtan runt om med vispad grädde. Dekorera med björnbär, citronmeliss och pudra över florsocker.