Jordgubbar i passionsfruktslag

den

Du fyller ett vackert glas med den här fascinerande blandningen bestående av söta jordgubbar som varvas med passionsfruktslag, knapriga mandelskorpor och syrlig vaniljkesella. Oemotståndligt välsmakande.

Tid: ca 10 min

670255-Jordgubbar_i_passionsfruktslag-jordgubbar_pFör 8-10 personer

  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 l färska jordgubbar
  • 16 – 16 små mandelskorpor (t ex biscotti)
  • 4 – 4 1/2 passionsfrukter
  • 2 burkar vaniljkesella (à 2 1/2 dl)
  • citronmeliss till garnering

Gör så här

  1. Koka socker och vatten 2-3 minuter. Låt kallna.
  2. Skär jordgubbarna i skivor. Bryt skorporna i mindre bitar. Dela passionsfrukterna och gröp ut kärnorna, blanda med sockerlagen.
  3. Varva jordgubbar, skorpor och vaniljkesella i 8 glas (för 8 port). Häll på passionsfruktslagen. Garnera med citronmeliss.