Kycklingspett med matvete och grönsaker

En ståtlig och välsmakande rätt med grillade kycklingspett som du marinerar i en rökig barbequesås. Till detta serverar du nyttigt matvete och krispiga grönsaker.

Tid: ca 30 min

669736-Kycklingl-r_-quotbbq-quot_med_matvete_och_gFör 4 personer

  • 2 dl matvete (alt. råg/korn)
  • 12 knippmorötter
  • 1 gurka
  • 1 knippe rädisor
  • rivet skal av 1 citron
  • 1 msk citronjuice
  • 1 tsk flytande honung
  • 1/2 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1/2 påse mangoldskott (à 70 g)

Kycklinglår

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 3/4 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 dl barbequesås

Gör så här

  1. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
  2. Koka morötterna i lättsaltat vatten. Skala gurkan. Skiva gurka och rädisor tunt.
  3. Kycklinglår: Putsa kycklinglåren och vik ut dem. Krydda med salt och peppar och blanda med hälften av barbecuesåsen i en bunke.
  4. Trä upp på dubbla spett och grilla runtom tills låren är genomstekta, 10-15 minuter. Pensla med resterande sås under grillningen. Skär ett snitt i den tjockaste delen, sipprar klar saft ut är kycklingen färdig.
  5. Blanda matvete, gurka, rädisor, citronskal, juice, honung, olja, salt och peppar.
  6. Vänd ner mangoldskotten och morötterna och servera med kycklingen.