Maräng och choklad i ett, kan det bli bättre? Kladdigt, mumsigt och lätt att baka.
- 200 g rumsvarmt smör
- 4 dl strösocker
- 4 ägg
- 2 äggulor
- 100 g mörk choklad, minst 60% kakao
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
Maräng:
- 2 äggvitor
- 1 dl strösocker
- 1 msk kakao
Till servering:
- kakao
Gör så här
- Smöra och bröa en form med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter.
- Börja med marängen. Vispa äggvitor vitt och fluffigt. Tillsätt sockret under vispning till ett fast skum. Vänd ner kakao sist.
- Smält chokladen i vattenbad eller mikro.
Kakan
- Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Vispa i äggen och äggulorna ett i taget.
- Blanda de torra ingredienserna.
- Rör ner den smälta chokladen och de torra ingredienserna i smörsmeten. Häll smeten i formen och bred marängen ovanpå.
- Grädda mitt i ugnen ca 1 tim. Kakan ska vara kladdig, nästan rinnig, i mitten. Låt svalna och pudra lätt med kakao vid servering.