Meloncoupe

den

12247091_10153641815026071_3562133212947497317_nM E L O N C O U P E
Rosensorbet, sockrade rosenblad

ROSENSORBET
Till ca 8 pers

8 röda äpplen
7dl sockerlag
1 citron
2 msk rosenvatten
1 dl vitt vin

Klyfta äpplena och plocka bort stjärnhusen, täck äpplena i socker lag och låt sjuda tills helt mjuka. Mixa därefter äpplena och lagen till en helt slät creme. Tillsätt rosenvatten vitt vin, använd mer sockerlag och citron om så önskas.

Clafoutis
165 g äggvita
165 g florsocker
90 g brynt smör
65 g vetemjöl
60 g mandelmjöl
1,5 g bakpulver

Vispa äggvita och florsocker till maräng, låt det brynta smöret svalna av och häll sedan ned det i marängen under omrörning. Blanda det torra ingredienserna för sig, sikta och vänd ned i marängen, baka i sockrad form på 190°

Cream cheese frosting
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk citronsaft
100 g philadelphiaost

Vispa florsocker, smör, vaniljsocker och citronsaft krämigt. Vispa Philadelphiaosten och blanda med resten