Gurk- och rabarbersoppa

11215136_10153641814966071_8022924362396848281_nGURKA- & RABARBERSOPPA
(till ca 8 personer)
700 g gurka
100 g rabarber
1 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1⁄2 grön chilifrukt
2 dl vatten
3 msk koncentrerad kycklingfond (eller byt mot vegetarisk fond)
4 msk koncentrerad rabarbersaft
1-2 citronen, pressad saft
1 dl matlagningsyoghurt – till servering

1 | Skala och skär gurkan i mindre bitar. Tvätta och ansa rabarbern och skär den i bitar. Blanchera sedan rabarbern i kokande vatten. Skala och hacka lök och vitlök. Dela chilifrukten och ta ut kärnorna.

2 | Mixa noggrant gurka, rabarber, lök, vitlök, chili, vatten, fond och rabarbersaft. Ställ soppan i kylen så att den blir riktigt kall. Smaksätt med salt och citronsaft.