Rabarberpaj utan vete och socker

den
rabarberpaj_lchf Tid: 30 min varav 16 min i ugnen
2-4 portioner

Ingredienser:

  • ca 200 g rabarber
  • ca 0.5-1 msk sötströ
  • ca 0.5 tsk kanel

Smuldeg:

  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosflingor
  • 2-3 msk sötströ
  • ev. 0.5 tsk vaniljpulver
  • 50 g smör

Servering:

  • 2 dl vispgrädde

Gör så här:

  1. Skölj och skala rabarbern. Skär rabarbern i ca 0.5-1 cm tjocka skivor. Sprid ut dem i en ugnsform.
  2. Strö över sötströ och kanel över rabarbern.

    (Mängden sötströ beror lite på hur sur rabarbern är och hur syrlig paj du vill ha. Kanelmängden är inte så noga, strö över lite bara.)

  3. Blanda mandelmjöl, kokosflingor, sötströ och vaniljpulver.
  4. Tillsätt smöret och finfördela det till en smulig deg för hand med fingrarna, med en gaffel eller med elvisp.

    Om smöret är kylskåpskallt, skär upp det och låt ligga framme 10 minuter så blir det mjukt.

  5. Fördela smuldegen över rabarbern.
  6. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i ca 25 minuter. Rabarbern ska vara mjuk och smuldegen ska få lite färg utan att bli bränd.
  7. Låt pajen svalna. Vispa grädden och servera rabarberpajen med vispad grädde