Matmuffins som både läskar och mättar!
PORTIONER: 12 muffins
- 1 dl torkade aprikoser
- 100 g fetaost
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl majsmjöl (polenta)
- 2 tsk bakpulver
- 3 ägg
- 1/2 dl olja
- 2 1/2 dl filmjölk eller yoghurt
- 0,8 tsk salt
- (0,75 dl nötter, tex pecan)
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°C.
- Hacka aprikoserna. Skär fetaosten i tärningar.
- Blanda vetemjöl, majsmjöl/polenta, bakpulver och salt.
- Vispa ihop ägg, olja och filmjölk eller yoghurt. Häll i mjölblandningen och arbeta snabbt ihop till en tjock smet. Vänd ner aprikoser och fetaost.
- Fördela i muffinsformar, gärna i en muffinsplåt. (Tryck i några hela nötter om man vill ha med det).
- Ställ in i ugnen ca 15 minuter.