Matmuffins med feta och aprikos

den

Matmuffins som både läskar och mättar!

PORTIONER: 12 muffins
  • 1 dl torkade aprikoser
  • 100 g fetaost
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl majsmjöl (polenta)
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • 1/2 dl olja
  • 2 1/2 dl filmjölk eller yoghurt
  • 0,8 tsk salt
  • (0,75 dl nötter, tex pecan)
Gör så här
  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Hacka aprikoserna. Skär fetaosten i tärningar.
  3. Blanda vetemjöl, majsmjöl/polenta, bakpulver och salt.
  4. Vispa ihop ägg, olja och filmjölk eller yoghurt. Häll i mjölblandningen och arbeta snabbt ihop till en tjock smet. Vänd ner aprikoser och fetaost.
  5. Fördela i muffinsformar, gärna i en muffinsplåt. (Tryck i några hela nötter om man vill ha med det).
  6. Ställ in i ugnen ca 15 minuter.