8 stycken Tid: ca 25 min
- 6 dl vetemjöl (360 g)
- 4 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 1 msk strösocker
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 1 msk vallmofrön + 1 msk ovanpå
- 75 g tärnat kallt smör
- 1 ägg
- 2 dl mjölk
- 1 msk pressad citronsaft
Blåbärs- och kardemummamarmelad
- 250 g blåbär
- 1,5 dl syltsocker
- 1 msk vatten
- 0,5 tsk kardemummakärnor
Till servering
- cream cheese
Gör så här
Marmelad: Häll blåbär, syltsocker, vatten och mortlad kardemumma i en kastrull. Låt sjuda 5–10 min.
- Sätt ugnen på 225°. Blanda alla torra ingredienser till sconesen. Tillsätt smöret och arbeta ihop med fingrarna till en smulig deg
- Vispa upp ägget lätt med mjölk och citronsaft.
- Rör ihop alla ingredienser till en jämn deg.
- Klicka ut på en plåt med bakplåtspapper. Strö på vallmofrön och grädda mitt i ugnen ca 15 min.
- Servera med cream cheese och marmeladen (gärna ljummen).