6 bufféportioner
- 125 g mozzarella
- 125 g klyftade tomater, gärna olika färger
- 70 g babyspenat
- 50 g grovriven parmesanost
- 2 skivor lantbröd
- 100 g smör
- 0,5 kruka salvia
- 0,5 citron, finrivet skal (endast det gula) och saft
- flingsalt och svartpeppar
Gör så här
- Bryt mozzarellan i små bitar. Blanda tomater, spenat, parmesan och mozzarella på ett fat. Krydda med salt och nymalen svartpeppar.
- Skär brödet i tärningar och stek dem frasiga i 2 msk av smöret. Lägg åt sidan.
- Repa och stek salviabladen frasiga i 1 msk smör. Lägg dem på ett hushållspapper.
- Bryn resten av smöret i stekpannan tills det är gyllenbrunt med nötaktig doft. Smaka av smöret med citron. Skeda över salladen. Toppa med bröd och salvia. Servera direkt.