Tomatsallad med brynt salviasmör

6 bufféportioner

  • 125 g mozzarella
  • 125 g klyftade tomater, gärna olika färger
  • 70 g babyspenat
  • 50 g grovriven parmesanost
  • 2 skivor lantbröd
  • 100 g smör
  • 0,5 kruka salvia
  • 0,5 citron, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • flingsalt och svartpeppar

Gör så här

  1. Bryt mozzarellan i små bitar. Blanda tomater, spenat, parmesan och mozzarella på ett fat. Krydda med salt och nymalen svartpeppar.
  2. Skär brödet i tärningar och stek dem frasiga i 2 msk av smöret. Lägg åt sidan.
  3. Repa och stek salviabladen frasiga i 1 msk smör. Lägg dem på ett hushållspapper.
  4. Bryn resten av smöret i stekpannan tills det är gyllenbrunt med nötaktig doft. Smaka av smöret med citron. Skeda över salladen. Toppa med bröd och salvia. Servera direkt.