Äppelglögg

den
  • 3 l äppelmust
  • 1 vaniljstång
  • 3 kanelstänger
  • 1 msk kardemummakärnor
  • lite torkad apelsin, syltad kvitten, clementin eller rivet skal av 1 citron
  • 2 stjärnanis
  • 1 nypa svartpeppar
  • 1 urkärnad chili
  • honung (om du vill ha sötare glögg)
gör så här
  1. Dag 1
    Häll upp äppelmusten i en kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Tillsätt både frön och stång till äppelmusten. Blanda i alla andra ingredienserna, låt koka upp och ställ åt sidan till nästa dag.
  2. Dag 2
    Smaka av och värm upp glöggen. Toppa eventuellt med rom. Servera med mandlar och russin.

Häll upp i en vacker flaska och servera på julens glöggmingel. Vänta med att röra i honungen tills glöggen svalnat lite om du vill ta vara på honungens nyttiga beståndsdelar.