- 3 l äppelmust
- 1 vaniljstång
- 3 kanelstänger
- 1 msk kardemummakärnor
- lite torkad apelsin, syltad kvitten, clementin eller rivet skal av 1 citron
- 2 stjärnanis
- 1 nypa svartpeppar
- 1 urkärnad chili
- honung (om du vill ha sötare glögg)
gör så här
- Dag 1
Häll upp äppelmusten i en kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Tillsätt både frön och stång till äppelmusten. Blanda i alla andra ingredienserna, låt koka upp och ställ åt sidan till nästa dag. - Dag 2
Smaka av och värm upp glöggen. Toppa eventuellt med rom. Servera med mandlar och russin.
Häll upp i en vacker flaska och servera på julens glöggmingel. Vänta med att röra i honungen tills glöggen svalnat lite om du vill ta vara på honungens nyttiga beståndsdelar.