Ljummen chokladbrownie med tropisk sallad

den

Fenomenal avslutning på middagen! Ljummen chokladbrownie med glass och tropisk sallad gillas av alla. Tropiska smaker som physalis, carambole och granatäpple lyfter den mäktiga chokladbakelse

Tid: ca 20 min

600666-Ljummen_chokladbrownie_med_glass_och_tropisFör 12 personer

Chokladbrownie

  • 150 g mörk blockchoklad
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 4 dl socker
  • 2 1/2 dl mjöl
  • 1 1/2 dl riven kokos
  • 3 ägg
  • smör till pensling av formar

Tropisk sallad

  • 2 apelsiner
  • 10 physalis
  • 1 granatäpple
  • 1 carambole

Till servering

  • ca 1 l vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Chokladbrownie: Smält chokladen i vattenbad. Tillsätt smöret och låt smälta i chokladen.
  3. Blanda socker, mjöl och kokos i en bunke. Rör ner äggen och blanda i chokladen.
  4. Pensla portionsformar, eller helst en muffinsplåt, med smör. Häll i smeten.
  5. Grädda mitt i ugnen tills ytan är torr men med en lite kladdig kärna, ca 10 minuter. Låt svalna.
  6. Tropisk sallad: Skär apelsinerna i hinnfria klyftor och spara juicen som rinner ut. Halvera physalisen. Skrapa ut kärnorna ur granatäpplet. Skiva carambolen. Blanda samman frukterna i en skål/burk.
  7. Förbered att ta med: Plasta muffinsplåten och ta med den, burken med fruktsalladen och glassen.
  8. Anrätta på plats: Låt glassen stå framme en stund före servering. Ta ut browniesarna ur formarna och värm 5-6 åt gången, ca 1 minut i mikron. Lägg upp med fruktsalladen.