Fenomenal avslutning på middagen! Ljummen chokladbrownie med glass och tropisk sallad gillas av alla. Tropiska smaker som physalis, carambole och granatäpple lyfter den mäktiga chokladbakelse
Tid: ca 20 min
Chokladbrownie
- 150 g mörk blockchoklad
- 150 g rumsvarmt smör
- 4 dl socker
- 2 1/2 dl mjöl
- 1 1/2 dl riven kokos
- 3 ägg
- smör till pensling av formar
Tropisk sallad
- 2 apelsiner
- 10 physalis
- 1 granatäpple
- 1 carambole
Till servering
- ca 1 l vaniljglass
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°C.
- Chokladbrownie: Smält chokladen i vattenbad. Tillsätt smöret och låt smälta i chokladen.
- Blanda socker, mjöl och kokos i en bunke. Rör ner äggen och blanda i chokladen.
- Pensla portionsformar, eller helst en muffinsplåt, med smör. Häll i smeten.
- Grädda mitt i ugnen tills ytan är torr men med en lite kladdig kärna, ca 10 minuter. Låt svalna.
- Tropisk sallad: Skär apelsinerna i hinnfria klyftor och spara juicen som rinner ut. Halvera physalisen. Skrapa ut kärnorna ur granatäpplet. Skiva carambolen. Blanda samman frukterna i en skål/burk.
- Förbered att ta med: Plasta muffinsplåten och ta med den, burken med fruktsalladen och glassen.
- Anrätta på plats: Låt glassen stå framme en stund före servering. Ta ut browniesarna ur formarna och värm 5-6 åt gången, ca 1 minut i mikron. Lägg upp med fruktsalladen.