Farfalle med svamp och spenat

Receptet är från Svt.se

  • 3 msk olivolja
  • 50 g smör
  • 1 msk timjan, bladen
  • 600 g mixad svamp, rengjord och grovhackad
  • 2 klyfta(or) vitlök, tunt skivade
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 nävar spenat utan stjälk
  • 500 g farfalle eller annan pasta
  • 30 g parmesan, färskriven
  •  salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

1. Fyll en stor kastrull med 4 liter vatten, tillsätt 1 msk salt och koka upp på hög värme.

2. Värm samtidigt oljan, smöret och timjan i en stor stekpanna på hög värme. Tillsätt svampen, krydda med salt och peppar och fräs i 5 minuter. Rör om då och då.

3. Tillsätt vitlök och stek i cirka 8 minuter. Häll över vinet och koka i 2 minuter. Sänk värmen till medium och rör om grädden och spenaten. Koka i 5 minuter. Rör om då och då.

4. Koka farfalle till al dente. För att få den perfekta biten av al dente, koka pastan en minut mindre än vad som anges på paketet. Rör om varje minut.

5. Häll av vattnet och vänd ner farfallen i såsen. Tillsätt hälften av parmesanen. Rör om i cirka 20 sekunder för att blanda.

6. Häll upp i varma skålar, strö över återstående parmesan och servera genast.