Gluten/mjölkfria pannkakor

den

Recept (1 stor port)

  • 2 ägg
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1,5 msk psylliumfröskal eller knapp 1 msk fiberhusk
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 nypa salt
  • Ev extra vatten för att anpassa konsistensen

Gör så här

  1. Vispa ihop alla ingredienser väl och låt stå i ca 5-10 minuter så att smeten får svälla och tjockna något. Spä med lite vatten om det bejövs om smeten är för tjock. Den ska vara tjock och lite geléaktig. Men den ska också kunna flyta ut i stekpannan med hjälp av att smetar ut den lite med en stekspade.
  2. Stek i kokosolja i stekpanna på medeltemperatur. Häll ut lite mindre mängd smet än när du steker vanliga pannkakor (dvs smeten behöver inte täcka hela botten av pannan). Dessa pannkakor kan vara lite hala att vända om de är för stora.
  3. Stek tills de är gyllenbruna på bägge sidor.