Grillad kycklingsallad med chèvre och jordgubbar

den

Den salta chèvren är otroligt god till söta jordgubbar  och nektariner. Smakerna blandar sig fint med grillad kyckling

Tid: ca 20 min

31008_158480För 4 personer

  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 3 nektariner
  • 70 g salladsmix
  • 0,5 gurka i strimlor
  • 3 strimlade salladslökar
  • 250 g jordgubbar i halvor
  • 150 g chèvre
  • 1 citron
  • 1 tsk rosépeppar
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Pensla kycklingen med olja och vinäger.
  2. Grilla på båda sidor på direkt glöd, ca 6 min. Vänd kycklingen då och då och krydda med salt och peppar.
  3. Skär stora klyftor av nektarinen och grilla tills de fått fin grillyta.
  4. Fördela sallad, gurka, salladslök, jordgubbar och nektariner på ett stort serveringsfat. Bryt chèvre i bitar och lägg ovanpå.
  5. Lägg den grillade kycklingen på salladen. Toppa med finrivet citronskal, rosépeppar, honung, olivolja, salt och svartpeppar. Pressa över lite citronsaft.