Korv med rostade rotfrukter och äpplesallad

den

Klassisk husmanskost med nya toner finner du i denna korv med rostade rotfrukter och äppelsallad. Gör din sötsyrliga sallad på bland annat äpple och krispig rödlök medan korven och de i senapssås täckta, krispiga rotfrukterna tillagas. Supergott!

korv-rotfrukter_713319_B011För 4 personer

  • 600 g potatis
  • 4 morötter
  • olivolja till långpannan
  • 1 1/2 msk senap + ev lite till servering
  • 3 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 4 tjocka korvar t ex bratwurst

Äppelsallad

  • 2 äpplen
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 dl fryst, hackad persilja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk honung

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Skär potatis i klyftor. Skala och skär morötter i stavar. Blanda potatis och morötter med olivolja i en långpanna. Ställ in i ugnen ca 15 minuter, rör om efter halva tiden.
  3. Vispa ihop senap med olivolja i en skål. Ta ut rotfrukterna, ringla över senapssåsen och blanda försiktigt. Krydda med salt.
  4. Skär några snitt i tjocka korvar, t ex bratwurst. Lägg dem bredvid rotfrukterna i långpannan. Ställ in i ugnen och tillaga ytterligare ca 10 minuter.
  5. Sallad: Dela, kärna ur och skär äpplen i cm-stora tärningar. Skala och skär rödlök i tunna strimlor. Rör ihop fryst, hackad persilja, vitvinsvinäger och honung i en skål. Blanda ner äpple och lök.
  6. Servera äppelsalladen till korven och rotfrukterna. En extra klick senap är gott till.