Klassisk husmanskost med nya toner finner du i denna korv med rostade rotfrukter och äppelsallad. Gör din sötsyrliga sallad på bland annat äpple och krispig rödlök medan korven och de i senapssås täckta, krispiga rotfrukterna tillagas. Supergott!
- 600 g potatis
- 4 morötter
- olivolja till långpannan
- 1 1/2 msk senap + ev lite till servering
- 3 msk olivolja
- 1/2 tsk salt
- 4 tjocka korvar t ex bratwurst
Äppelsallad
- 2 äpplen
- 1/2 rödlök
- 1/2 dl fryst, hackad persilja
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1 msk honung
Gör så här
- Sätt ugnen på 250°C.
- Skär potatis i klyftor. Skala och skär morötter i stavar. Blanda potatis och morötter med olivolja i en långpanna. Ställ in i ugnen ca 15 minuter, rör om efter halva tiden.
- Vispa ihop senap med olivolja i en skål. Ta ut rotfrukterna, ringla över senapssåsen och blanda försiktigt. Krydda med salt.
- Skär några snitt i tjocka korvar, t ex bratwurst. Lägg dem bredvid rotfrukterna i långpannan. Ställ in i ugnen och tillaga ytterligare ca 10 minuter.
- Sallad: Dela, kärna ur och skär äpplen i cm-stora tärningar. Skala och skär rödlök i tunna strimlor. Rör ihop fryst, hackad persilja, vitvinsvinäger och honung i en skål. Blanda ner äpple och lök.
- Servera äppelsalladen till korven och rotfrukterna. En extra klick senap är gott till.