En krämig och god pastarätt med smak av örter, fetaost och citron. Koka upp pastan tillsammans med sugarsnaps och ärter och blanda sedan med den citronmarinerade fetaosten. Färdigt att avnjutas!
- 1/2 dl strimlade basilikablad
- 1/2 dl strimlad bladpersilja
- finrivet skal av 1/2 citron
- 1 krm svartpeppar
- 3 msk olivolja
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 200 g fetaost
- 300 g pasta t ex gnocchi
- 1 paket frysta sugarsnaps (à 200 g)
- 3 dl frysta gröna ärter
Gör så här
- Blanda strimlade basilikablad, strimlad bladpersilja, finrivet skal av citron, svartpeppar, olivolja och pressade vitlöksklyftor i en skål. Smula ner fetaost, rör runt.
- Koka pasta, t ex gnocchi, enligt anvisning på förpackningen.
- Låt frysta sugarsnaps och frysta gröna ärter koka med de sista 1–2 minuterna. Häll av och blanda ärt- och pastablandningen med den marinerade fetaosten.