Ärtpasta med ört- och citronmarinerad feta

den

En krämig och god pastarätt med smak av örter, fetaost och citron. Koka upp pastan tillsammans med sugarsnaps och ärter och blanda sedan med den citronmarinerade fetaosten. Färdigt att avnjutas!

artpasta_713321_B0111För 4 personer

  • 1/2 dl strimlade basilikablad
  • 1/2 dl strimlad bladpersilja
  • finrivet skal av 1/2 citron
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 msk olivolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 200 g fetaost
  • 300 g pasta t ex gnocchi
  • 1 paket frysta sugarsnaps (à 200 g)
  • 3 dl frysta gröna ärter

Gör så här

  1. Blanda strimlade basilikablad, strimlad bladpersilja, finrivet skal av citron, svartpeppar, olivolja och pressade vitlöksklyftor i en skål. Smula ner fetaost, rör runt.
  2. Koka pasta, t ex gnocchi, enligt anvisning på förpackningen.
  3. Låt frysta sugarsnaps och frysta gröna ärter koka med de sista 1–2 minuterna. Häll av och blanda ärt- och pastablandningen med den marinerade fetaosten.