Potatissallad med bovete

4 PORTIONER
  •  600 g sötpotatis
  •  500 g färskpotatis
  •  1 msk olivolja
  •  0.5 msk torkad ramslök
  •  0.5 tsk salt
  •  1 krm svartpeppar, nymalen
  •  1 dl torkat helt bovete
ÖRTOLJA
  •  1 dl olivolja
  •  1 dl basilika
  •  1 dl persilja
  •  0.5 vitlöksklyfta
  •  1 msk lime, pressad saft
TILL SERVERING
  •  70 g rucola
  •  50 g parmesanost
gör så här
  1. Sätt ugnen på 250°. Tvätta och skär sötpotatisen i stora bitar. Tvätta färskpotatisen, dela de större på mitten. Lägg potatisen på en ugnsplåt . Vänd runt med olja, ramslök, salt och peppar. Rosta mitt i ugnen ca 15 min. Sänk värmen till 200°.
  2. Vänd runt och rosta ytterligare 10 min. Koka upp ca 1 liter vatten och lägg bovetet i en sil. Häll över vattnet och låt rinna av. Rosta bovetet i torr, het stekpanna tills det börjar knäppa och har blivit krispigt. Låt svalna.

Örtolja:

Mixa alla ingredienser till en slät olja. Smaka av med salt och peppar. Blanda hälften av örtoljan med potatisen. Varva potatis, rucola och bovete på ett stort fat. Ringla över resten av örtoljan och toppa med hyvlad parmesan och ev smörgåskrasse.