Rödbetsbrownie

Tid: 30 min  Ugn: 175 grader

9 bitar:

  •  200 g färska rödbetor
  •  120 g smör
  •  ägg
  •  2.5 dl strösocker
  •  1.5 dl vetemjöl
  •  1 dl kakao
  •  1 tsk bakpulver
  •  1 tsk vaniljpulver
  •  0.5 tsk salt
  •  60 g pekannötter, till topping
Gör så här
  1. Sätt ugnen på 175°. Skala, skölj och riv rödbetorna fint. Smält smöret och låt svalna något.
  2. Rör ihop alla ingredienser till en jämn smet. Lägg ett bakplåtspapper i en form, ca 25 x 25 cm (eller en rund, ca 26 cm i diameter).
  3.  

    Häll i smeten, toppa med grovhackade pekannötter. Grädda mitt i ugnen ca 20 min (kladdig men inte rinnig). Servera med grädde eller glass. God både ljummen och kall.