Tid: 30 min Ugn: 175 grader
9 bitar:
- 200 g färska rödbetor
- 120 g smör
- 2 ägg
- 2.5 dl strösocker
- 1.5 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljpulver
- 0.5 tsk salt
- 60 g pekannötter, till topping
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°. Skala, skölj och riv rödbetorna fint. Smält smöret och låt svalna något.
- Rör ihop alla ingredienser till en jämn smet. Lägg ett bakplåtspapper i en form, ca 25 x 25 cm (eller en rund, ca 26 cm i diameter).
-
Häll i smeten, toppa med grovhackade pekannötter. Grädda mitt i ugnen ca 20 min (kladdig men inte rinnig). Servera med grädde eller glass. God både ljummen och kall.