Sommarens godaste bulgursallad

den

Söt persika, salt fetaost, rucola med lätt bitterhet och syrlig dressing med lime och mynta. Njut av en matig bulgursallad med grundsmaker i harmoni.

Sensommarens_godaste_bulgursallad-715393För 4 personer

  • 2 dl hel bulgur
  • 1 msk konc grönsaksfond
  • 2 persikor
  • 1 avokado (gärna stor)
  • 250 g körsbärstomater
  • 1/2 påse rucola (à 65 g)
  • 150 g fetaost
  • svartpeppar

Myntadressing

  • 1/2 dl finhackad mynta
  • finrivet skal av 1 lime
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • 3 msk olivolja
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen, men byt ut saltet mot grönsaksfond.
  2. Dela, kärna ur och skär persikor och avokado i grova bitar. Dela körsbärstomaterna.
  3. Myntadressing: Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Krydda med salt.
  4. Blanda först bulgurn med myntadressingen. Blanda sedan med persikor, avokado, tomater, och rucola.
  5. Lägg upp på ett fat och strö över smulad fetaost. Mal över lite svartpeppar.