Söt persika, salt fetaost, rucola med lätt bitterhet och syrlig dressing med lime och mynta. Njut av en matig bulgursallad med grundsmaker i harmoni.
- 2 dl hel bulgur
- 1 msk konc grönsaksfond
- 2 persikor
- 1 avokado (gärna stor)
- 250 g körsbärstomater
- 1/2 påse rucola (à 65 g)
- 150 g fetaost
- svartpeppar
Myntadressing
- 1/2 dl finhackad mynta
- finrivet skal av 1 lime
- 1 msk färskpressad limejuice
- 3 msk olivolja
- 1 krm salt
Gör så här
- Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen, men byt ut saltet mot grönsaksfond.
- Dela, kärna ur och skär persikor och avokado i grova bitar. Dela körsbärstomaterna.
- Myntadressing: Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Krydda med salt.
- Blanda först bulgurn med myntadressingen. Blanda sedan med persikor, avokado, tomater, och rucola.
- Lägg upp på ett fat och strö över smulad fetaost. Mal över lite svartpeppar.