SÅS
- 50 g mandlar, rostade
- 50 g hasselnötter, rostade
- 6 klyftor vitlök
- 6 msk olivolja
- 2 msk rödvinsvinäger
- 1 tsk rökt paprikapulver
- 1 skiva vitt gammalt bröd, rivet i bitar
- 0,5 rödlök
- 1 stor tomat
- 90 g rostade inlagda paprikor
- 1 kruka persilja
SALLAD
- 2 romansalladshuvuden, delade
- 4 stora färska lökar, delade
Gör så här
- Förbered romescosås genom att placera alla ingredienserna i en matberedare och mixa tills de är en fin sås eller röra. Krydda med havssalt och svartpeppar.
- Blanda ner ca 2 msk av såsen tillsammans med kycklingen, blanda väl och låt vila tills de ska grillas.
- Blanda sallad och lök med lite olja, salt och peppar.
- Grilla sedan kycklingen tills den är genomstekt, ca 15 minuter. Grilla även lök och sallad tills den mjuknar.
- Servera kyckling och sallad på en tallrik och ringla romescosås över kycklingen.