Citronmarinerad grillad kyckling

  • 1 liten kyckling, delad i 4 delar
  •   olivolja till pensling

MARINAD

  • 3 citroner
  • 3 msk olivolja
  • 1 liten torkad smulad peperoncino, (chili)
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 näve färsk basilika, grovskuren
  • 1 näve färsk oregano, grovskuren
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 2 schalottenlökar, hackade
  •   salt och grovmalen svartpeppar

SALLAD

  • 250 g färska haricots verts
  • 25 g pinjenötter
  • 0,5 rödlök, finstrimlad
  • 2 tsk citronsaft
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Dela kycklingen i 4-6 portionsbitar.
  2. Blanda ihop marinaden
    saften av 2 citroner med 3 msk olivolja, peperoncino, pressade vitlöksklyftor, basilika, oregano, ingefära, lök, salt och peppar.
  3. Lägg kycklingbitarna i en plastpåse, häll i marinaden och tillsätt 1 citron skuren i skivor. Tillslut påsen så att marinaden täcker bitarna och låt dem sedan marinera i kylskåp i ca 1 timme.
  4. Tänd grillen. Pensla grillgallret med olja.
  5. Grilla kycklingdelarna ca 15 minuter eller tills de är genomstekta. Köttsaften ska vara ofärgad och innetemperaturen ca 70 grader. Pensla flitigt under grilltiden med olje- och citronblandningen, men var varsam för att undvika dropp i grillglöden.
  6. Sallad
    Skölj och ansa bönorna. Lägg dem i kokande, lättsaltat vatten och koka dem i ca 3 minuter. Koka inte för länge, då behåller inte bönorna sin spänst.
  7. Häll av kokvattnet och spola av bönorna med kallt vatten. Låt dem rinna av väl.
  8. Rosta pinjenötter i en torr stekpanna. Rör om och passa noga så att nötterna inte brännas vid.
  9. Häll citronsaft, olja och salt i en skål och rör om. Tillsätt bönor, rödlök och pinjenötter, blanda ordentligt. Smaka av med salt.
  10. Servera sallad och kycklingen tillsammans.