Parmalindad kyckling med rotfrukter

den

Tid: ca 45 minuter

30954_158732För 4 personer

  • 1 kg tunt strimlade blandade rotfrukter
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 4 kycklingfiléer
  • 140 g parmaskinka

Balsamvinägersås:

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 3 msk balsamvinäger
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 0,5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 msk smör
  • hackad persilja, eventuellt

Till servering:

  • ev bladpersilja

Gör så här

  1. Lägg rotfrukterna på en plåt och ringla över olivolja, honung och salt. Rosta i ugnen i 25 minuter och håll sedan varmt.
  2. Dela kycklingfiléerna på längden och linda parmaskinka runt. Bryn runt om i torr panna 3 minuter och lägg i en smord ugnsform.
  3. Blanda samtliga ingredienser till såsen och häll över kycklingen. Gratinera tills kycklingen är helt klar, 15–20 minuter.
  4. Garnera eventuellt med hackad persilja. Servera med rotfrukterna.