Tid: ca 45 minuter
- 1 kg tunt strimlade blandade rotfrukter
- 2 msk olivolja
- 1 msk honung
- 1 tsk salt
- 4 kycklingfiléer
- 140 g parmaskinka
Balsamvinägersås:
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl crème fraiche
- 3 msk balsamvinäger
- 1 msk kycklingfond
- 1 finhackad vitlöksklyfta
- 0,5 tsk grovmalen svartpeppar
- 1 msk smör
- hackad persilja, eventuellt
Till servering:
- ev bladpersilja
Gör så här
- Lägg rotfrukterna på en plåt och ringla över olivolja, honung och salt. Rosta i ugnen i 25 minuter och håll sedan varmt.
- Dela kycklingfiléerna på längden och linda parmaskinka runt. Bryn runt om i torr panna 3 minuter och lägg i en smord ugnsform.
- Blanda samtliga ingredienser till såsen och häll över kycklingen. Gratinera tills kycklingen är helt klar, 15–20 minuter.
- Garnera eventuellt med hackad persilja. Servera med rotfrukterna.