Asiatisk fiskpanna med tomater och sockerärtor

För 4 personer

  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk matolja
  • 400 ml kokosmjölk, 1 burk
  • 0,5 dl röda linser
  • 0,5 dl sweet chilisås
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 tsk salt
  • 600 g vit fisk t ex sej-, torsk- eller hokifilé i kuber
  • 150 g halverade körsbärstomater
  • 100 g sockerärtor

Till servering:

  • 3 dl ris

Gör så här

  1. Stek ingefära i matolja på medelvärme cirka 3 minuter.
  2. Tillsätt kokosmjölk, röda linser, sweet chili-sås och limesaft. Låt koka ihop cirka 10 minuter. Smaka av med salt.
  3. Blanda ner tomathalvorna i såsen tillsammans med sockerärtorna och fisken. Låt puttra tills fisken är klar, cirka 5 minuter. Servera med ris.