Sagolik brownie som blir ännu godare med bär som tillbehör. Enkelt efterrätt som är perfekt för barnen att hjälpa till med.
Tid: 40 min
- 200 g smör
- 2 dl strösocker
- 200 g mörk choklad 70%
- 4 ägg
- 1 dl vetemjöl
Till servering:
- vispad grädde
- färska bär t ex vinbär
- kakao att pudra över
Gör så här
- Sätt ugnen på 150°. Smält smör, socker och choklad i en kastrull under omrörning. Låt chokladblandningen svalna till 50°.
- Blanda ner äggen och sikta ner mjölet. Rör till en jämn smet.
- Häll smeten i en bakplåtspappersklädd avlång brödform som rymmer 1 liter.
- Grädda ca 35 min i mitten av ugnen.
Till servering
Skiva brownietryffeln när den fortfarande är ljummen, pudra med kakao. Servera med vispad grädde och färska bär, tex vinbär, physalis, blåbär eller hallon.