Kycklingrullader med äpple och rotfrukter

den

Med färdigskivade kycklingfiléer går middagen snabbt att laga till. Och gott blir det! Dessa kycklingrullader smakar himmelskt gott tillsammans med de fräscha äpplena och smakrik senap. Grillade rotfrukter sätter pricken över i.

680För 4 personer

  • 1 förp. Guldfågelns Tunnskivade Kycklingfilé
  • 1 purjolök
  • 3-4 äpplen (gärna svenska med mycket smak)
  • dijonsenap
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 5 dl grädde
  • smör
  • salt & peppar
  • tandpetare (av trä)

Rostade rotgrönsaker:

  • 8-10 palsternackor
  • 8-10 morötter
  • 2 rödlökar
  • 3 msk god rapsolja
  • Salt och peppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°C. Gör stavar av rotgrönsakerna och klyftor av rödlöken och lägg dem på en långpanna.
  2. Ringla över rapsoljan och salta och peppra. Rosta grönsakerna i ca 25 min.
  3. Lägg ut kycklingskivorna på en stor skärbräda. Salta och peppra. Stryk en halv tsk dijonsenap på varje skiva.
  4. Riv 1-2 äpplen grovt och fördela på skivorna. Rulla ihop och fäst med en tandpetare.
  5. Dela resterande äpplen i tunna klyftor. Skär purjon i 1 cm tjocka skivor.
  6. Hetta upp en stor stekpanna och lägg i en rejäl klick smör. Bryn rulladerna så att de får fin färg på alla sidor.
  7. Lägg i äpple och purjolök och låt bryna med en minut.
  8. Tillsätt vinägern, tillsätt grädden och låt puttra på medelvärme ca 5 min. Smaka av med senap, salt och peppar.
  9. Servera med ugnsrostade rotfrukter.