Påskcupcakes

den

Tid: 40 min   Ugn: 175 grader

12 STYCKEN
  •  100 g smör
  •  1 dl vetemjöl
  •  1 dl kakao
  •  1 tsk bakpulver
  •  ägg
  •  2 dl strösocker
  •  1 dl mjölk
  •  100 g mörk choklad, grovt hackad
  •  2 dl vispgrädde, till topping (kan spetsas med lite vaniljpulver för smak)
MARSIPANÄGG
  •  150 g marsipan, i valfri färg
  •  50 g mörk choklad
  •  strössel
Gör så här
  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och rör ihop de torra ingredienserna. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten lite i taget.
  2. Tillsätt smör och mjölk. Vispa försiktigt ihop till en slät smet och rör sist ner chokladen. Fördela smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen 25–30 min. Känn efter med provsticka. Låt svalna.

Marsipanägg:

  1. Forma marsipanen till små ägg (ca 40 stycken). Smält chokladen varsamt över vattenbad eller i mikro. Doppa äggen i choklad och strössel och lägg upp på en bakplåtspappersklädd bricka. Låt stelna i kylen.
  2. Vispa grädden och spritsa på muffinsen. Garnera med marsipanäggen.