Påskkladdkaka

den

Tid: 15 min + ca 13 min i ugn

Ugn: 200 grader

10 BITAR
  •  100 g smör
  •  2.5 dl vetemjöl
  •  4 msk kakao
  •  1.5 tsk vaniljsocker
  •  0.5 krm salt
  •  ägg
  •  3 dl strösocker
  •  20 chokladfyllda godisägg
  •  vispgrädde eller vaniljglass, till servering
gör så här
  1. Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter (eller tryck i ett bakplåtspapper i formen).
  2. Smält smöret. Rör ihop de torra ingredienserna. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp. Rör ner smöret och de torra ingredienserna.
  3. Bred ut smeten i formen och tryck ner godisäggen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 12–15 min. Känn med provsticka. Låt svalna något. Servera nygräddad eller i rumstemperatur med lättvispad grädde.