Lins- och tomatsallad

den

Tid: ca 20 min

lins-och-tomatsallad-721497-litenIngredienser

  • 2 förp kokta linser (à 380 g)
  • 1 rödlök
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 saltgurkor
  • 1 msk strösocker
  • 1/2 dl rödvinsvinäger
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 msk hackad fryst persilja
  • 1 dl oliver
  • 150 g smulad fetaost

Gör så här

  1. Häll av, skölj och låt linserna rinna av.
  2. Skala dela och skär rödlöken i skivor. Halvera tomaterna. Skiva gurkan.
  3. Lägg den skivade löken i en stor skål. Strö över sockret och blanda tills löken börjar safta sig. Tillsätt vinäger, olja, salt och peppar. Rör ner linser och persilja. Låt stå 10 minuter.
  4. Tillsätt tomater och saltgurka. Toppa med oliver och fetaost.
  5. Servera gärna linssalladen med en god stekt eller grillad korv.