Tid: ca 20 min
Ingredienser
- 2 förp kokta linser (à 380 g)
- 1 rödlök
- 250 g körsbärstomater
- 2 saltgurkor
- 1 msk strösocker
- 1/2 dl rödvinsvinäger
- 1/2 dl olivolja
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- 3 msk hackad fryst persilja
- 1 dl oliver
- 150 g smulad fetaost
Gör så här
- Häll av, skölj och låt linserna rinna av.
- Skala dela och skär rödlöken i skivor. Halvera tomaterna. Skiva gurkan.
- Lägg den skivade löken i en stor skål. Strö över sockret och blanda tills löken börjar safta sig. Tillsätt vinäger, olja, salt och peppar. Rör ner linser och persilja. Låt stå 10 minuter.
- Tillsätt tomater och saltgurka. Toppa med oliver och fetaost.
- Servera gärna linssalladen med en god stekt eller grillad korv.